Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Köhögésre képes leírás - Gyógytea.tlap.hu
részletek »

Köhögésre - Gyógytea.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogytea.tlap.hu » Köhögésre
Keresés
Találatok száma - 5 db
Gyógynövények köhögés ellen

Gyógynövények köhögés ellen

A közönséges nátha vagy az orrgarat, torok ill. a légcső-hörgő rendszer megbetegedése legtöbbször vírusos fertőzést követően fejlődik ki, gyakran másodlagos bakteriális fertőzés kíséretében. Könnyebben alakul ki a fertőzés légszennyezés, túlzott kifáradás, stressz után, rossz tápláltsági állapotban, de előfordul esetleg szövődményként is. Általában az ujjakra került váladékkal vagy cseppfertőzéssel terjed a fertőzés.

Gyógyteák köhögésre, megfázásra

Gyógyteák köhögésre, megfázásra

Hársfavirág: Hatás: légúti hurutok, gyulladások kezelésére, izzasztó lázas meghűlésre, influenzás betegségre, görcsoldó, nyugtató, emésztést javító. Tea elkészítés: csészénként 1 teáskanálnyi drogot, leöntünk forrásban levő vízzel . 10-15 perc múlva szűrjük le. Kamilla: Tea készítése: 2-3 púpozott teáskanál virágzatot egy csésze forrásban levő vízzel leöntünk. Állni hagyjuk 10-20 percig.Leszűrés után fogyasztható. Mézzel lehet ízesíteni.

Hurut elleni tea

Hurut elleni tea

1-1 csomag izsópfű, fehérmályvagyökér, martilapulevél, izlandi zuzmó, kakukkfű, tüdőlevél keverékéből 2 evőkanállal veszünk fél liter vízhez. 2-3 perces főzés után 5-10 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük és mézzel ízesítve naponta többször melegen iszogatjuk.

Vitamin magazin hírek
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen. - Addig nem adok gyógyszert a betegnek amíg a táplálkozását rendbe nem teszem! Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert. / Más ezt úgy fogalazta meg, hogy nincs gyógyithatatlan betegség, csak gyógyithatatlan...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Az egészség elvesztésének lépései.
Az egészség elvesztésének lépései. Néhány elgondolkodtató mondat, amivel foglalkoznunk kell: 1. Az emberek...
Köhögés elleni tea

Köhögés elleni tea

Kakukkfű, fehérmályvalevél vagy gyökér, tüdőfűlevél, bodzavirág, édesgyökér, kankalingyökér, martilapulevél, ökörfarkkóró-virág egyenlő arányú keverékéből készült főzetet készítünk. Izsópfű, fehérmályvagyökér, martilapulevél, izlandi zuzmó, kakukkfű, tüdőfűlevél egyenlő arányú keverékéből 2 evőkanálnyit főzünk fél liter vízben.

Nagy csalán Urtica dioica L.

Nagy csalán Urtica dioica L.

Gyógynövényekhez három fő forrásból juthatunk, és legfontosabb beszerzési lehetőségként a vadon élő gyógynövények begyűjtését említhetjük. Emellett fontos szerep jut a termesztett, illetve a külföldről beszerzett (importált) gyógynövényeknek is.Szinte valamennyi betegség esetében a legegyszerűbb gyógyszerforma, a gyógytea rendszeres fogyasztása hasznos kiegészítője lehet a gyógyszeres terápiának.

Tuti menü